Παιδική όραση

Παιδική όραση

Παιδική όραση

Από τις πρώτες μέρες μετά τη γέννηση των παιδιών τους οι γονείς έχουν αρκετά ερωτήματα σχετικά με την όρασή τους, όπως για παράδειγμα πόσο καθαρά βλέπουν, αν αναγνωρίζουν πρόσωπα, γιατί εστιάζουν πάντα στα μάτια μας κλπ... Η ανάπτυξη των λειτουργιών αντίληψης παρουσιάζει πολύ μεγάλη "πλαστικότητα" στην πρώιμη παιδική ηλικία (μέχρι 5 ετών) και για αυτό η αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος στην όραση (π.χ στραβισμός, αμβλυωπία) είναι πιο αποτελεσματική σε αυτές τις ηλικίες ώστε να διασφαλιστεί η καλή οπτική λειτουργία του παιδιού στο υπόλοιπο της ζωής του.

Πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν ότι το περιβάλλον και κυρίως οι αυξημένες απαιτήσεις κοντινής εργασίας (σχολικά και πρόσθετα φροντιστηριακά μαθήματα, ηλεκτρονικά παιχνίδια και κινητά) σε συνδυασμό με την αποχή από δραστηριότητες (π.χ. αθλητικές) σε ανοιχτό χώρο, παίζουν σημαντικό ρόλο στα αυξημένα ποσοστά εμφάνισης της μυωπίας. Στην Ελλάδα σήμερα το 30% των μαθητών δημοτικού και το 40-50% των μαθητών γυμνασίου εμφανίζουν μυωπία*, στοιχεία που δείχνουν ότι η εμφάνιση και ο βαθμός εξέλιξής της καθορίζεται στις σχολικές ηλικίες μεταξύ 6 και 12 ετών!

Επειδή είναι προφανές ότι η μειωμένη όραση έχει σημαντικές επιπτώσεις στην εκπαίδευση, όπως χαμηλή απόδοση και μειωμένη συμμετοχή στα μαθήματα, είναι απαραίτητο σε αυτές τις ηλικίες να πραγματοποιείται έλεγχος της όρασης των παιδιών ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στα καταστήματα mati mati μπορείτε να βρείτε κατάλληλα γυαλιά για όλες τις παιδικές και εφηβικές ηλικίες στις καλύτερες τιμές τής αγοράς.

Δημοσιεύτηκε στις 2017-08-22 Home 0 12359

Αφήστε το σχόλιό σαςΑπάντηση

Πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να αφήσετε υο σχόλιό σας.

Αρχείο δημοσιεύσεων

Κατηγορίες Άρθρων

Τελευταία Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αναζήτηση άρθρων

Prev
Next

Δεν υπάρχουν προϊόντα

To be determined Έξοδα αποστολής
0,00 € Σύνολο

Ολοκλήρωση αγορών